RECEPT: gezonde, suikerarme snack voor je paard (melassevrij).

Bijgewerkt: 22 jan 2019Ingrediënten:

- 150 gram havervlokken

- 150 gram witte rijst

- 1 banaan (ongeveer 100gram)

- 2 theelepels kokosolie (koud geperst)


Dit recept bevat enkel een lage natuurlijke suiker gehalte (0.97 gram natuurlijke suikers per 100 gram koek). De meeste suiker zit namelijk in de banaan, maarliefst 18,8 gram per 100 gram. Daarnaast zit er ook nog 0,7 gram natuurlijke suiker in 100 gram havervlokken, daarmee kom je op een totaal van 3,9% natuurlijke suiker in de gehele massa. Niet slecht toch? Het is een knapperige koek, waar je paard lekker op kan kauwen, het zal dan ook even duren voordat 1 koekje helemaal opgepeuzelt is. Dit is de voornaamste rede dat ik de koeken gevormd heb in stukjes van circa 25 gram.


Stap 1: pulver de rijst tot een fijne stof, dit kan uitstekend met een blender of staafmixer. Zorg wel dat je een deksel gebruikt, want de rijst vliegt zo de blender uit.


Stap 2: Prak de banaan fijn, het mag overigens ook een rijpe banaan zijn.


Stap 3: Pak een mengkom en voeg de rijst, banaan en havervlokken samen en prak dit doorelkaar. Tot slot voeg je 2 stevige theelepels kokosolie toe.


Stap 4: kneed het deeg en vorm het koekje. Het is gemakkelijk om een soort balletje of brokvorm te maken, anders valt hij snel uitelkaar. Leg vervolgens alle koeken op een rooster met een bakpapiertje er onder.Stap 5: Bak de koekjes gedurende 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C .


Stap 6: Laat de boel goed afkoelen, de koeken worden vanzelf hard zodra ze zijn afgekoeld.
Smullen maar!Bekijk je liever het filmpje? Klik dan hier om deze te bekijken.


#receptpaardenkoekje #melassevrij #suikerarmpaardenkoekje #paardenblog #gezondepaardensnack #paardensnoepjes #paardengedrag #gezondpaardensnoep #receptpaardensnoepje

91 keer bekeken

Contact

Weert - Limburg (NL),

info@epiquecheval.com  |  Tel: (+31) 06 83 48 50 74

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram